Zmeura's Weblog

Umbra vantului

Posted on: februarie 18, 2010

Este o carte despre o alta carte, de fapt, despre minunata lume a acestora. Din pasiunea unui copil pentru o carte se naste subiectul bestsellerului lui Carlos Ruiz Zafon, Umbra vantului (2005, Polirom).

Totul porneste din Cimitirul Cartilor Uitate, unde Daniel gaseste, intr-un loc foarte ascuns, cartea unui scriitor destul de ignorat, Julian Carax. Este intitlulata Umbra vantului, iar Daniel, dupa ce o citeste, nu mai vrea sa se desparta de ea. La un moment dat face acest lucru, daruindu-o primei sale iubiri, neimpartasite de altfel, Clara Barcelo, insa recupereaza cartea si incearca sa o ascunda de un individ care vrea cu disperare sa gasesca toate romanele lui Julian Carax si sa le arda, astfel incat sa nu mai existe niciunul.

Povestea se contureaza in jurul acestui roman. Daniel vrea sa citeasca si alte carti ale aceluiasi autor, insa se trezeste ca vrea sa-l descopere pe insusi Julian Carax. Ajunge sa faca pe detectivul si sa descopere secrete ce ii pun in pericol viata.

Totul se impleteste atat de frumos, incat nu iti vine sa mai lasi din mana romanul, desi are peste 400 de pagini. Nu vreau sa va spun mai mult, e pacat si o sa stric tot farmecul. Va spun doar ca nici nu veti ghici deznodamantul. E o carte cu urcusuri si coborasuri, o carte despre destin.

Dar va pot oferi cateva elemente cheie: stiloul lui Victor Hugo, Miquel Moliner, Nuria Monfort, Fermin Romero de Torres, vila Aldaya.

Dintre toate personajele, cel mai mult mi-a placut de Fermin Romero de Torres: mucalit, istet, devotat lui Daniel.

Cititi-o. Cuvintele alese de Zafon sunt o incantare pentru toate simturile voastre, iar fiecare pagina e cat se poate de valoroasa.

2 răspunsuri to "Umbra vantului"

vezi ca a aparut si Jocul Ingerului, tot de el, care are legatura cu prima.

Lasă un comentariu

Blog Stats

  • 103.719 hits
februarie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728